NACH - Nordals civile Hundeførerforening - Studievej 4, Havnbjerg, 6430 Nordborg
Formand Dorthe Sibbesen, 2326 0935

Jul for hunde

Julen er farlig for hunde

Julen er en dejlig tid for både mennesker og dyr. Hunden nyder at hele flokken er samlet og der er god tid til leg, knus og lange gåture, men julen kan også være en farlig tid for hunden.
Nødder og især chokolade er livsfarlig for hundemaver. Chokolade indeholder et stof der hedder teobromin og hvis hunden spiser for meget af især mørk chokolade, kan den blive alvorligt syg og faktisk dø af chokoladeforgiftning.

Julemaden er for mennesker og hunden bør spise dens egen mad. Hunden må ALDRIG få ben der starter med ”F” som fugle-, fiske- eller flæskeben. Vil du give hunden lidt ekstra lækkert, så giv den et tyggeben eller en ekstra godbid af den slags, den er vant til at få.

Hvis du ikke vil tilbringe juledagene hos dyrlægen, skal du også passe på med dej, rå løg, rosiner, pebernødder, stearin og grannåle – så frem med støvsugeren hver morgen.
Julepynt, levende lys og julegaver kan også skade, hvis uheldet er ude. En hundehale kan nemt vælte en juledekoration og skår fra glaskugler kan lave ubehagelige sår under poterne.
Gavebånd er sjovt at lege med, men hvis hunden kommer til at sluge det, kan det snøre tarmene sammen og skære dem i stykker. Mange tror at risikoen for at hunden spiser julepynt er overdrevet, men alle dyrlæger kan fortælle historier om mærkelige ting, de har opereret ud af hundemaver: valnødder, legoklodser, legetøj, julenisser og sågar nylonstrømper.

Hvis du giver din hund julegaver, så sørg for at det er hundeting, så som hundelegetøj, tyggeben eller hundegodbidder.

Husk også at hvis der kommer mange gæster er det en god ide med et sted, hvor hunden kan være i fred og ro hvis den ønsker det. Især hvis der er mindre børn blandt gæsterne, da de ofte har svært ved at lade hunden være i fred.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.